Čo jedia mláďatá vrások?

Ako člen Amazonu zarábam z kvalifikovaných nákupov.





Čo jedia mláďatá vrások?

  Wren
Vzácny vráskavec modrej farby

Vresovce sa často vyskytujú v Severnej Amerike. Tieto vtáky si stavajú hniezda na rôznych neobvyklých miestach, vrátane starých krabíc, vyradených plechoviek a dokonca aj v stodolách a garážach. Nie je nezvyčajné, že ľudia objavia opustené vráskavce alebo mláďatá, ktoré spadli z baldachýnu. Je ťažké starať sa o divokého vráskavca, ale so správnymi nástrojmi a pochopením toho, ako to funguje, je to oveľa jednoduchšie.





Ak je mláďa vráskavca nezranené, vráťte ho do hniezda. Ak hniezdo nenájdete, omotajte okolo košíka s bobuľami nejaké noviny a ukryte ho medzi husté kríky. Ak je to možné, vezmite akéhokoľvek zraneného vtáka k miestnemu veterinárnemu lekárovi alebo organizácii na ochranu voľne žijúcich živočíchov. Ak rodičia nie sú kontaktovaní do troch hodín po tom, čo sa vták vráti do hniezda, predpokladajme, že ho opustili a vezmite ho k veterinárovi, do útulku pre zvieratá alebo do vnútorného zariadenia, kde sa oň môžete postarať.

Starostlivosť o mláďa si vyžaduje úsilie a dôslednosť. V tomto článku vám vysvetlíme, ako môžete vráskavcovi efektívne pomôcť.



Čo jedia mláďatá vrások?

  Kobylka
Mláďatá vresovca jedia kobylky

Stravou mláďat vráskavca je výlučne drobný suchozemský hmyz. Mláďatá a dospelí jedia väčšinou pavúky, chrobáky a chrobáky, zatiaľ čo mláďatá, ktoré sú stále v hniezde, sú kŕmené väčšinou kobylkami, húsenicami a cvrčkami. Dospelé vráskavce kŕmia svoje mláďatá, ako aj dopĺňajú svoju vlastnú stravu, lastúrami mäkkýšov.

Wrens jedia širokú škálu potravín, z ktorých väčšina má vysoký obsah bielkovín. Ak nie sú schopní nájsť žiadne chyby v okolí, Wrens sa uchýli k konzumácii hmyzu. Ak sa nenájde ani hmyz, ich alternatívnou možnosťou bude kŕmiť sa bobuľami. Múčne červy, arašidové srdiečka, arašidy, loj a príležitostne aj slimačie škrupiny sa používajú na zabezpečenie tráviacej drviny u mláďat vrások. Tráviaca krupica označuje mletie potravy v ich žalúdku, čomu napomáha prítomnosť väčších častíc. Na svoj dvor môžete prilákať strakáča tak, že na peň dáte trochu arašidového masla alebo zavesíte lojové kŕmidlo. Vrásky sú dôležitou súčasťou vášho dvora. Môžu skonzumovať všetky chrobáky a je fascinujúce ich sledovať. Vresovec požiera bobule a hmyz, vďaka čomu je všežravec.

  Chrobáky
Mláďatá vresovca konzumujú chrobáky

Pre mláďatá vrások je dôležité teplo, najmä ak sú opustené vo voľnej prírode. Krabicu od topánok vysteľte novinami alebo papierovými utierkami a naplňte ju horúcou vodou. Do veka škatule by sa mali vyrezať malé otvory a vtáčik by sa mal umiestniť dovnútra. Uchovávajte škatuľu skrytú pred deťmi a domácimi zvieratami tak, že ju budete držať zakrytú a mimo nich. Na zabezpečenie tepla použite stolnú lampu s vysokovýkonnou žiarovkou. Žiarivky na druhej strane nedávajú dostatok tepla.



Mláďatá vrások by mali byť kŕmené pravidelne. Baby vtákov vyžadujú jedlo každých 15 až 20 minút, keď svieti slnko. Ak chcete vytvoriť hustú tekutinu, skombinujte jednu časť proteínu, ako je konzervované krmivo pre šteňatá alebo sušené hovädzie dojčenské krmivo, s dvoma časťami detských obilnín s vysokým obsahom bielkovín alebo práškovej obilnej múčky. Kŕmte dieťa injekčnou striekačkou alebo kvapkadlom.

  Pavúky
Mláďatá vresovca jedia pavúky

Teraz je čas naučiť dieťa vráska, ako jesť hmyz. Keď je vaše dieťa mladšie, pri každom kŕmení ponúknite drobný lezúci hmyz, ako sú múčne červy. Ak chcete povzbudiť reakciu na kŕmenie, pritlačte hmyz na zobák vráskavca. Keďže kŕmenie je prirodzené, nebojte sa, ak to bude vyžadovať trochu cviku.

  Arašidy
Arašidy sú tiež súčasťou stravy mláďat vráskavca

Nádobu nahraďte väčšou škatuľou, keď vtáčik dospeje. Starý vtákov sa v botníku stane klaustrofóbnym a bude vyžadovať viac miesta. Príležitostne vezmite domáce zviera von do klietky alebo boxu, aby sa aklimatizovalo vonku. Nedovoľte vráskavcovi voľne poletovať vo svojom prostredí.



Akonáhle je vráska pustené, zapnite hudbu a začnite tancovať. Umiestnite klietku alebo box na vonkajšie miesto, ktoré poznáte, kde sa nesmú pohybovať žiadne psy ani mačky. Nechajte veko alebo dvierka otvorené a sledujte, ako vták sám odletí. Nechajte vráska v klietke niekoľko týždňov, aby si na vás stihol zvyknúť, ale nemanipulujte s ním a nehovorte s ním. Vresovec sa v určitom okamihu vráti do stavu divokého.

Koľko jedia mláďatá vrások?

Feed vráskavca každých 15 až 20 minút počas dňa. Namočte granule do vody, kým nebudú mäkké a poddajné. Pred zmiešaním granúl a detských cereálií osušte vodu v pomere 1:2. Vznikne tak tekutá zmes. Musí byť v tekutom stave. Naplňte kvapkadlo alebo injekčnú striekačku a vtlačte krmivo do vtáka. Uistite sa, že jedlo neskončí pod jazykom, ak kŕmite mláďa, pretože by mu to mohlo upchať dýchacie cesty.

Položte noviny na krabicu od topánok a zarovnajte ju. Umiestnite vtáčika dovnútra a urobte otvory v hornej časti krabice od topánok. Zakryte botník vekom a posvieťte naň lampou. Zapnite (vložte žiarovku a zapnite ju).

Môžu byť mláďatá vrások chované ako domáce zvieratá?

Nie, vresovec nie je dobrou voľbou domáce zvieratá . Tieto malé vtákov môžu byť esteticky príťažlivé, ale v obytnom prostredí nefungujú dobre. Tieto sú divoké vtákov ktoré si vyžadujú veľkú plochu na lietanie a skúmanie. Vo väčšine oblastí je nezákonné chovať ho ako domáce zviera.

Držať divočinu je v rozpore so zákonom vtákov a musia byť uvoľnené hneď, ako to bude možné. Je dôležité, aby dochádzalo k malej interakcii medzi ľuďmi, aby sa vták nezdomácnil. Keď sa objaví voľne žijúci vták, DÔRAZNE sa odporúča odovzdať ho príslušným orgánom.

Vložte prst do nôh vtáčieho mláďaťa, aby ste určili, či ide o mláďa alebo mláďa. Ak áno, mláďa pevne drží váš prst. Je to hniezdo, ak sa na prste vôbec nedržíte. Sledujte vtákov “ uhniezdiť dve hodiny po tom, čo vresoviská vložíte späť. Predpokladajme, že rodičia zomreli, ak nie je žiadna rodičovská starostlivosť, a obráťte sa na miestnu ochranu prírody. Je to mýtus, že rodič vtákov by opustili svoje mláďatá, ak by sa dostali do kontaktu s ľuďmi.

Ako identifikujeme mláďatá vrások?

  Wren
Wren in The Wild

Horná časť vresoviska je červenohnedá a má jemné tmavšie hnedé pruhy na krídlach, chvoste a zadku. Spodné strany sú svetlohnedé s početnými, mohutnejšími pruhmi cez plecia a brucho. Majú krátky gaštanový chvost s tmavohnedými pruhovanými bokmi.

The koruna vráska je hnedší, s menším počtom pruhov a bledým supercíliom od spodnej časti zobce až tesne za oko. Majú dlhé tenké bankovky, ktoré sú mierne zakrivené a čierne na vrchu a žlté na spodku. Oči vrások sú tmavohnedé a ich chodidlá a nohy sú svetlohnedej farby. Samce a samice vresovca vyzerajú identicky.

Vresovec je maličký, no má silný hlas. Toto stvorenie robí štebotanie, chrastenie a nadáva, keď zistí potenciálnych predátorov. Vresovec domový je obyčajný malý hnedý vták, ktorého perie sa líši podľa pohlavia. Vďaka zvuku, ktorý vytvára, môžete zvráskavca domáceho identifikovať, či je to samec alebo žena.

Ďalším znakom toho, že sa pozeráte na vráska je to, že má na chrbte biele bodky. Vrásky sa vyvinuli tak, aby splynuli s okolím, čo im pomáha skrývať sa pred predátormi, pričom sa stále živia potravou. Wren domáci váži približne pol unce. To je veľkosť polovice krajca celozrnného chleba, ktorý je dlhý asi päť až šesť palcov. Žijú až deväť rokov. Zvyčajne sú dlhé štyri až päť palcov. Rozpätie krídel vresoviska je približne 6 palcov. Striedavka lieta vo vzduchu pri zemi. Sú bystré a živé, rovnako ako ich hudba. Môžu však byť skôr územné.

Hlava, zátylok a krk mláďat vráskavca sú karmínové s pruhmi, zatiaľ čo spodná časť je posiata čiernymi pruhmi.

Akí sú prirodzení predátori mláďat vrások?

Wren je zraniteľný rôznym predátorom, vrátane mačky , vačice , potkanov , a ďatle. Samica znesie jedno vajce každý deň, kým po výbere a postavení hniezda neznesie päť alebo šesť vajec.

Po 12 až 15 dňoch zostávajú mláďatá v hniezde 12 až 15 dní. Matka počas inkubácie pravidelne opúšťa hniezdo, aby získala potravu. Časové obdobie, keď dieťa zostáva v hniezde svojich rodičov, sa nazýva inkubácia.

Piesne House Wrens sú veľmi ostré, pretože sa vyrábajú v určitých časových obdobiach. Často to robia počas obdobia rozmnožovania, aby priviedli ďalších kamarátov. Vresovec domový odchádza počas zimy do teplejších oblastí, ale cesta je nebezpečná. Wrens žijú na juhu USA a patria medzi najvýraznejšie vtákov . Kvôli krutej zime prežije len polovica. The House Wren je fantastické stvorenie s úžasnou pesničkou.

Ako sa vresovce chránia pred dravcami?

Vtáčik domový je malý vtáčik, ktorý bežne lieta a hniezdi nízko pri zemi, takže ho konzumujú rôzne predátory. Potkany , vačice , líšky , veveričky , mývaly , sovy , šarkany a hady patria medzi množstvo tvorov, ktoré možno nájsť v akomkoľvek prostredí. Ďateľ, podobne ako vráskavec, sa dokáže aj drobcovi pomstiť vtákov za krádež ich vajec. Bojovný spevavec sa, naopak, nevyhýba útočiace dravce s ostrými zobákami a pazúrmi.

Amazon a logo Amazon sú ochranné známky spoločnosti Amazon.com, Inc alebo jej pridružených spoločností.